tisdag 2 september 2008

Vad har jag gjort?

Det är frågan jag just nu ställer till mej själv.
Jag flyttar till Gotland för att jag har hemlängtan. Det innebär att jag o Jeppe blir särbosar. Ett tag. Ingen vet hur länge. Men tids nog så kommer han ner. Vi räknar med ett år, förhoppningsvis fortare. Det gör ont i mitt hjärta att flytta ifrån honom. Båda var vi ledsna när vi började packa lite grann. "det här är ditt, det här mitt" Känns som om vi ska separera. Inte blev det bättre när vi tittade på en lägenhet till honom. Då växte den känslan o man måste gå o intala sig att vi inte ska separera, utan att detta bara är tillfälligt. Men det är jobbigt iaf.

Idag läste jag på http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4141858 att det ska sparas in hos förskolorna o i skolorna på hela ön. Barnen ska inte få mjölk till maten på fredagar, när det serveras soppa, ska de inte få någon frukt till o heller inte en mjuk macka. De ska få en hård. Sallad o grönsaker kommer inte servas till någon måltid överhuvudtaget.
Det gjorde mej ännu mer ledsen. Mina barn kommer att ha långa dagar på dagis o i skola/fritis. De kommer att spendera mer tid där än hemma o vetskapen då att de inte får i sig en rekomenderad kost o kanske får gå o vara hungriga gör mej ont i hjärtat det med. Vad fan tänker de på? Barn växer, de behöver ha en bra kost med vitaminer o kalcium, de leker o håller i gång hela dagarna, de måste ha energi för att orka. För att inte tala om att skolbarnen måste ha energi för att kunna koncentrera sig på lektioner. Det är till o med bevisat att barn med bra kostintag har lättare för sig i skolan, lättare att koncentrera sig.
Detta är bara en början. Om en vecka kommer nästa beslut, om de ska dra in på det pedagogiska med.
Vad har jag gjort? Är det egoistiskt utav mej? Barnen kommer få det sämre på dagis/skola (allra helst om de drar in på pedagogiken), o vi ska leva utan pappa i hemmet. Jag vet, det kommer bli bra, bara Jeppe kommer ner så ordnar sig allt. Men fram tills dess? Jag kan bara hoppas på att det är värt det. För i dag är jag bara ledsen. O kluven. Jag vill inte bo kvar här. Jag vantrivs med det mesta här o är ganska ensam. Jag är säker på att jag kommer trivas på Gotland o jag lär knappast vara ensam.
Jag kommer smuggla ner frukt o annat i Max i väska, så han ska orka med skolan. Men med Meya kan jag inte göra så. Men va fan, det här låter helt sjukt, klart barnen kommer få sin frukt o grönsaker o mjölk. Fatta när de bara får soppa till lunch, hur länge mättar det?
Nu har jag fått skriva av mej lite o det känns lite bättre. JEppe kommer ner tidsnog (o på helgerna innan dess) o Gotlandsbarnen ska få det alla barn behöver. Vänta bara tills jag landat på ön, så ska ni få se vi som skriker mest! >:-( Jag tänker kämpa för att våra barn ska få det övriga sveriges barn får!

Kan bara uppmana alla föräldrar att kämpa o ge er inte! Protestera, skrik, gör er röst hörd!

2 kommentarer:

MADELEINE sa...

Hej Hej!!

Bytet imorgon gick igenom!! Bad Monika skicka ditt nummer till mig eller ringa dig så du oxå fick veta att d var grönt, men än har jag inte fått numret.. Hoppas du läser det här!! Skriv gärna tebax så vi inte båda kommer tidigt imorrn :-o KRAM

m sa...

Nog f-n ska ungar ha frukt o grönt o mjölk! Blir väl snart som i början på 60-talet då jag fick ta mat o frukt med mej till skolan. Dock bara på lördagarna. Var är vi på väg i detta välfärdsland år 2008?