onsdag 3 september 2008

En blöt start

En blöt start på morgonen var just vad jag inte fick. Men vad gör det, nu när jag sitter hemma i lugn o ro o självtorkar?
Morgonen började bra. Barnen satt o kollade barnprogram medan jag gick runt o fixade. Tittar ut för att kolla vädret. Max ska absolut ännu ha shorts o Meya ville ha sin Bamse klänning. Det var lite grått ute, men inget regn, så de för sin vilja igenom.
O så kommer vi då till stunden när vi ska gå till skola o dagis. Lagom vi ska gå ut ur lägenheten så börjar det regna. Jeppe tog bilen i morse, så en promenad var enda alternativet. Skulle ta fram regnskyddet till barnvagen. Det gick inte, det är nerpackat o leta runt bland kartongerna fanns inte tid till. På med regnkläderna istället. Det gick inte heller. Både Max o Meya har sina kläder på skolan/dagis. Fram med paraply istället. Finns ju inga. De har gått sönder så de ligger i soporna sedan långt tillbaka. Så det var bara o kasta sig ut i regnet utan några som helst regnskydd, knata ner till skolan o sen tillbaka upp till dagis. På vägen från skolan till dagis ropar Meya "spring mamma, spring" o det gjorde jag, men vad hjälpte det? Genom blöta gör vi entre på dagis. Av med Meyas kläder, torka henne torr iaf o så var det bara för mej o kasta mej ut i regnet igen o bege mej hemåt.
Det här har ju hänt mej förut. Varför lär jag mej. Ta alltid med barnen regnkläder hem! Hur svårt ska det vara o låta dom ligga i väskan. Suck.

1 kommentar:

mammsen sa...

Ja även om du/ni hade regnkläderna i väskan, så glömde ni väl väskan på dagis ;-). Fast vem har mått dåligt av bara lite regn? De piggar upp!! Eller?