onsdag 6 maj 2009

Trädgårdsskötsel

Sitter i kåken som är omringad med ca 1500kvm trädgård. Min första riktiga trädgården. En händig, pysslig människa hade påtat i rabatterna, kanske grävt upp o gjort nya fina rabatter, planterat lite blommor o fixat o donat. Men inte jag. De få rabatter jag har, tar mamma hand om (tror inte jag får ta hand om dem efter det att jag ryckte upp pioner i tron om att det var ogräs:) , o att gräva o göra nya rabattar inte heller min grej, visst vill jag ha blommor här o var i trädgården, men det har jag löst på annat vis. Jag har planterar penseér i krukor o sprider ut lite här o var o vips så har jag med lite blomster på min gård. Eftersom jag inte kan hantera blommor heller, utan mest tar livet av dem, så är det bara penseér hos mej, då de är de enda jag kan hantera. O sen har vi det där med trädgårdsland. Det är ju mysigt o ha, så man kan gå o plocka sig lite färska grönsaker o så till sommaren, det är ju underbart gott. Men herre gud, då var det där med att gräva upp ett trädgårdsland. Grönsaker köper man så fint i affären, men Jordgubbar däremot är ju så gott o gå o små äta på. Så, igår köpte jag 6 plantor på granngården som jag har planterat i dag. Nej, inte i ett trädgårdsland, i en trälåda som står på gräsmattan! =0) Så bra. Så praktiskt! Jag slapp att gräva upp ett land o jag slipper hålla på att rensa ogräs! (Eller, mamma slipper :-) Allt detta planterande gjorde jag i morse efter att ha lämnat barnen, måste passa på när man får ett litet infall..... Annars blir det aldrig av!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va duktig du är!
Färskpotatis är annars oxå väldigt gott.. men jordgubbar är en bra start...
-Mari-

mimmimus sa...

Oj, va du är kreativ! Du det duger bra med blomlådor, bara man kommer ihåg att vattna ;-). Men det är klart du kommer ihåg att även blommor är törstiga.....eller inte!

mimmimus sa...

Kollade på dina jordgubbsplantor idag, kanonidé, och de var inte vissna heller! Bra gjort, du kan mer än du tror!! Ska ta lite revor av dej i höst!