onsdag 28 maj 2008

Gotlandsresa

Måndag morgon tog jag o en arbetskollega flyget ner till Gotland, för projekt inom Attendo. Allt gick jätte bra o det var så mysigt o åka med brukare från deras boende på utflykt. Vi åt på restaurang vid havet. Boende, personal och chef var glad o nöjda. Flera av de boende berättade för oss att de trivs bra där de bor, att personalen sprider så mycket omtanke och kärlek. Attendo Gotland gör ett bra. Persoanlen trivs, boenden trivs o chefen verkar bra o är inte rädd för att hugga för att hjälpa sin personal. Attendo har och få rmycket skit från media o allmänheten. Men det är orättvist. Det är fel att dra alla över en kant. Ja, det är samma företag, men detär sådana skillnader på arbetsplatserna! Det är sådana otroliga kontraster så vi trodde väl inte riktigt att det var snat. Men det var det. Jobbade jag för Attendo i Visby skulla jag vara en stolt medarbetare, den saken är helt klart!

Hur som, under resan bodda vi på ett jättemysigt hotell, Villa borg, på adelsgatan. Jätte litet men super mysigt. Carro blev så lycklig när hon fick se att vi hade Björn Borg tvål o schampo på rummet. HAhahaa
På kvällen var vi ute o åt mat o tog en öl på en restaurang nere vid hamnen - Trossen. Mys mys.
På tisdagen, jobbade vi på om projektet, så gott vi kunde, då allt flyter på där så hade vi inte så mycket gemensamt att arbete för. Men vi kunde ju ta lärdom om varför saker o ting funkar så bra hos dem. Käkade lunch ute, pratade lite till o tog sedan flyget hem i gen på em.

Flygresan hem var hemsk! När det var dags för landning började hela planet att skaka/vibrera. Jag blev rädd. Plötsligt åker det ner i typ en luftgrop. Jag blir skit skraj. Planet fortsätter skaka. Jag kramar Carros hand o armstöden. Flera gånger åker planet in i luftgropar o skakar hela tiden. Nu börjar man höra flera passagerare hur rädda de, stundvis skriker vi till allihopa. Jag blundar o tänker att " ok, det får sluta hur det vill, bara det går fort" Det var riktigt hemst o häll på några minuter. Tänk då jag som inte ens åker barnkaruseller på grönan. Tillslut landar planet skrället i af, det var fort av, in på terminalen toa o lägga en pizza o så hoppas på att man skulle överleva bussresan hem..... Det gjorde jag.

Kommer aldrig mer flyga kan jag säga. Från att aldrig varit flygrädd så är jag ni skitskraj! Tack Gotlandsflyg från det!

1 kommentar:

mammsen sa...

Stackars, stackars dej, och alla andra på flyget! Tur att det gick bra iallafall. Nä man är nog säkrare på båten...om man kan simma! :-)