tisdag 15 september 2009

1år

I dag är det exakt 1 år sedan jag flyttade ner till Gotland. Igen. Då visste jag inte det jag vet nu. Hm, nej, ganska logiskt faktiskt. Men att jag köpt ett hus där reperationerna avlöser varann. Att jag skulle tröttna på huset o drömma om att få flytta från det. Haha. Ja ja, den drömmen är nog inte så långt bort. Inte visste jag heller att jag skulle sitta ensam med mina 2 barn o en katt här o försöka driva ett företag. Men det gör jag o det känns helt underbart. Ja inte att vara ensam då, men att ha sitt egna lilla företag.
Många dagar har varit grå o jobbiga o stundvis har man längtat upp till stan med det stora utbudet som man sällan utnyttjade. Men efter de grå dagarna kom de ljusa dagar. Kanske har jag inte njutit fullt ut av första sommaren i huset, utan mer haft små panik över allt jag inte hunnit med o allt jag inte kunnat köpt för att göra så fint som jag vill ha det. Men det kommer fler somrar, förhoppningsvis inte i det här huset. :-) Men i ett annat, o då ska det vara fint. Hur som, 1år har gått o trots lite motgångar hit o dit, ångrar jag inte flytten. Tänk er själva att varje dag kunna sitta nere vid havet o blicka ut mot horisonten o släppa allt för en kort stund- det är livet. Inte blicka ut mot en ner klottrad t-bane station o höra på "se upp för dårarna, dårarna stängs".
Första året har gått, ser med glädje fram emot alla andra år.

2 kommentarer:

mimmimus sa...

Ja, gotland är underbart, och är väldigt lycklig att även du har upptäckt det! Klart det kommer att bli bra med hus o ensamheten, man får skynda långsamt! Har bott här i 20 år, och när jag tittar mej omkring så skulle jag vilja möblera om, bygga ut köket o ha större badrum.....hm, blir man nånsin färdi da?

Tine sa...

Säger bara Puss Gumman...Kör på:)